Национална агенция за приходите започва проверки на лизингополучателите на леки автомобили. Това

...
Национална агенция за приходите започва проверки на лизингополучателите на леки автомобили. Това
Коментари Харесай

След случая с Горанов НАП започва проверки на всички лизингови коли

Национална организация за приходите стартира проверки на лизингополучателите на леки коли. Това оповестиха от приходната организация два дни след случката с някогашния министър на финансите Владислав  Горанов, който бе спрян на границата със Сърбия, тъй като се оказа, че управляваният от него джип " Тойота " е търсен от Интерпол. От компанията-лизингодател оповестиха, че става дума за клонинг, а автомобилът, каран от Горанов, е чисто нов.

В хода на акцията Национална агенция за приходите ще извърши разбор на типа на леките коли, предоставени на лизинг, размера на заплатените лизингови вноски от страна на лизингополучателите и съпоставянето им с заявените от тях приходи.

Заедно с тези ограничения Национална агенция за приходите ще продължи наблюдението на лица, закупили коли от висок ценови клас. При открити несъответствия сред заявените приходи и направените разноски ще бъдат предоставени контролни производства.

Обичайно при осъществяване на инспекции и проверки за сходство на имущество и приходи данъчните правят оценка цялото налично имущество на семейството – парцели в страна и чужбина, транспортни средства, банкови влогове, прехрана на живота, в това число екскурзии в чужбина, като осъществените разноски се съпоставят с публично заявените приходи, изясняват от Национална агенция за приходите. Ако цената на имуществото надвишава приходите, недекларираната разлика се полза с налози и осигуровки за последните 5 години дружно с лихвите, а когато има данни за данъчни или осигурителни закононарушения, Национална агенция за приходите сезира прокуратурата за започване на наказателно произвеждане. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР